Citygames, een echt geweldig leuke activiteit om te doen

Er is door de jaren heen best één en ander veranderd. De wereld ziet er tegenwoordig dan ook best behoorlijk anders uit in vergelijking met enkele jaren geleden. Dit geldt onder meer voor de manier waarop we een bepaalde stad ontdekken en beleven. In het bijzonder voor jongere mensen geldt dat ze er in de regel maar weinig meer voor voelen om urenlang in de rij te staan voor bijvoorbeeld een museum. Het spelen van zogenaamde citygames is daarentegen populairder dan ooit. Ben jij hier nog niet helemaal bekend mee, maar wil je daar graag verandering in brengen? Dan nodigen we je alvast zeer graag uit om kennis te maken met de hieronder terug te vinden informatie. 

Wat zijn citygames?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar wat citygames nu eigenlijk precies zijn. Voor veel mensen geldt dat ze bijvoorbeeld wel bekend zijn met het videospel van Niantic genaamd Pokémon Go. Het gaat hierbij om een mobiele game die kan worden geïnstalleerd op een smartphone of een tablet en waarmee mensen over de mogelijkheid beschikken om Pokémon te vangen terwijl ze door een echte stad lopen. Dit bevordert niet alleen het ontdekken van steden en leuke plaatsen, daarnaast is er een bijzonder interactief element aan toegevoegd. Voor citygames geldt eigenlijk dat ze op dezelfde manier werken. Je komt immers op geheel interactieve wijze op erg veel verschillende plaatsen. 

Wat maakt ze tegenwoordig zo geweldig populair?

Wanneer we kijken naar het succes van videospelen zoals bijvoorbeeld Pokémon Go en natuurlijk ook de bekende City Challenge Amsterdam komen we meteen tot de vaststelling dat beiden geweldig goed zijn ontvangen. Voor de makers van citygames geldt dat ze er vaak voor kiezen om daarbij gebruik te maken van meerdere innovatieve technologieën. Denk hierbij dan meer concreet aan onder meer de technologieën die je hieronder aantreft:

  • AR;
  • VR;
  • Objectherkenning;
  • GPS; 

Voor citygames geldt dat ze in de praktijk (in de basis) niet anders werken dan bijvoorbeeld het razend populaire Pokémon Go. In plaats van dat je Pokémon moet gaan vangen krijg je echter verschillende challenges voorgeschoteld die je tot een goed einde moet proberen te brengen. Met elke puzzel die je oplost kom je dichter bij het einde van het spel. Dit is eigenlijk één van de leukste en tevens ook meest interactieve manieren om kennis te maken met een nieuwe stad of omgeving. 

Leuk zowel alleen als in groep

Het mooie aan citygames is bovendien ook dat iedereen eraan deel kan nemen. In eerste instantie kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om gewoon individueel deel uit te gaan maken van een bepaalde groep die deelneemt aan een dergelijk spel, maar daarnaast is het eveneens een mogelijkheid om bijvoorbeeld als een groep vrienden of familieleden deel te gaan nemen. Dit zorgt ervoor dat werkelijk iedereen over de mogelijkheid beschikt om te ontdekken wat nu precies de interessante voordelen en mogelijkheden zijn die het spelen van stadsspellen met zich meebrengen. Ben jij dus met andere woorden gewoon ergens op vakantie samen met je partner of een vriend of vriendin? Ook in dat geval is het zeker mogelijk om deel te nemen aan een citygame.