Waarom de playstation de leukste console is

Playstation is al jarenlang een van de marktleiders als het aankomt op game consoles, wat maakt de playstation nou zo populair en wat zijn de voordelen van de playstation? In deze tekst proberen we je zo goed mogelijk antwoord te geven op deze vragen.

Populariteit van de playstation

De playstation serie is al aan de gang vanaf 1994 het was de eerste game console die de 120 miljoen verkochte exemplaren aantikte. Het was toen de tijd dus al de populairste console en is dat vandaag de dag met die nieuwe uitgaves nog steeds. De constante ontwikkeling van de console die met grote stappen vooruit bleef gaan heeft er voor gezorgd dat de console zo goed bleef. Door de hoge kwaliteit van de console en de content die je er op kon spelen bleef de populariteit alsmaar stijgen. Sony heeft de goede keuze gemaakt om veel updates uit te brengen zowel voor games als voor de console, hierdoor bleef de kwaliteit van de console en de games hoog. Dit heeft natuurlijk ook een populaire werking op de aanhoudende populariteit, niemand wil tenslotte spelen op een console die constant vast loopt door de leeftijd. Door deze lange levensduur zit er een groot voordeel aan de playstation console namelijk dat je je ps4 tweedehands nog prima kan aanbieden. Dus als je er klaar mee bent of behoefte hebt aan een nieuwe console kan je er nog een leuk zakcentje mee verdienen. Want als de opslag leeg gemaakt wordt en de recente updates ge├»nstalleerd worden is de console gewoon weer als nieuw. 

Groot netwerk

Sony heeft sinds de ps4 het playstation network in het leven geroepen, hierbij moet je betalen om een online abonnement te hebben zodat je online met vrienden kan spelen. Er was hier eerst een hoop kritiek op omdat het eerst niet het geval was dat er betaald moest worden om online te spelen. Maar door dit netwerk kan je vrienden worden met mensen over de hele wereld, games kopen in de store en met mensen van ps5 samen spelen. Dat laatste is echt een innovatie bij eerdere uitgaves was het namelijk vaak het geval dat je als je de nieuwste console had je bijna met niemand kon spelen omdat niemand hem nog had. Dezelfde werking had het natuurlijk de andere kant op, dit natuurlijk wanneer je als enige de oudere console nog had.

Voor meer info over playstations kijk dan even op Goo playstation 4