Wat zijn fps games?

Als je een gamer bent heb je de term fps vast wel eens voorbij horen komen. Maar wat betekent fps eigenlijk en wat zijn fps games? FPS staat voor First Person Shooter. FPS games zijn dus actie games waarin geschoten wordt. Daarnaast speel je het spel in First Person. Je speelt het spel dus vanuit het perspectief van de speler. Je ziet je karakter niet maar je ziet wel je handen en het wapen dat je in je hand hebt. Far Cry is hier een goed voorbeeld van. Ubisoft, de maker van first person shooter games en third person games weten als geen ander hoe je de game ervaring optimaliseert.

Andere betekenis van FPS

FPS heeft ook een andere betekenis. Frames per second. Dit houdt in hoeveel beelden je scherm laat zien in een seconde. Hoe hoger je FPS hoe beter het spel verloopt. Vooral op de PC is FPS heel belangrijk. Op de PC komt het nogal eens voor dat de FPS naar beneden dropt en dan loopt het spel direct minder soepel.

Waarom zijn fps games zo leuk om te spelen

Waarom zijn fps games zo leuk om te spelen? Dit komt omdat het lijkt alsof je in het spel zit en je ziet het spel vanuit je eigen perspectief. Veel mensen geven dit type game de voorkeur over third person. Wanneer je een first person game speelt is de ervaring heel anders dan een third person. Veel mensen vinden het ook gaaf om je eigen wapen van dichtbij te zien en te zien hoe je karakter in de game met het wapen omgaat. In zowel first person games en in third person games zijn details heel belangrijk. Aangezien de voorkeur voor veel mensen naar fps gaat, worden ook veel games in first person gemaakt. De bekendste voorbeelden van first person shooters zijn dan ook Far Cry, Call of Duty en Battlefield. De bekende Third person shooters zijn GTA, Assasins Creed et cetera.